Ανακαλύψτε την Αίγινα με αφετηρία το Όστρια…

Η Αίγινα δεν είναι τυχαίο νησί. Αποτελεί μία από τις ακμές του τριγώνου που σχηματίζουν οι Δελφοί και η Ακρόπολη μαζί της, όπως και η Ακρόπολη και το Σούνιο και δημιουργεί ένα «μαγνητικό πεδίο» που την κάνει ακαταμάχητη. Εκτός από τη θέση της στο κέντρο του Αργοσαρωνικού και τόσο κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, έχει κατακτήσει μία μοναδική και αναντικατάστατη θέση στην καρδιά καλλιτεχνών, λογοτεχνών, ελληνιστών και επισκεπτών που επιστρέφουν φανατικά κάθε χρόνο. Αποτελεί έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς στην Ελλάδα, καθώς συνδυάζει ένα μεγάλο εύρος προτάσεων που καλύπτουν κάθε προφίλ ταξιδευτή.


Πεζοπορία στο Ελλάνιο Όρος

Μία υπέροχη πεζοπορία με αφετηρία το Όστρια για να διαπιστώσετε πως οι φυσικές ομορφιές της Αίγινας δεν περιορίζονται στη θάλασσα. Περπατήστε στον Ελαιώνα, ανάμεσα σε ελιές 2.000 ετών και ανακαλύψτε τα ερείπια του ναού του Ελλανίου Διός στο τέλος της διαδρομής. Απολαύστε την καθηλωτική θέα από ψηλά. Αναζητήστε το παλιό μοναστήρι της Παναγιάς Χρυσολεόντισσας στο κεντρικό οροπέδιο του νησιού. Εξερευνήστε τους ορεινούς οικισμούς του Ανιτσαίου και της Παχειάς Ράχης


Βόλτα στην Αίγινα

Τα γραφικά σοκάκια της σας οδηγούν, μέσα από καλοδιατηρημένα νεοκλασικά κτίρια, στο Κυβερνείο του Καποδίστρια, στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου, στο κτίριο του Ορφανοτροφείου, τον Πύργο του Μαρκέλλου, τη Μητρόπολη που χτίστηκε το 1806, το Ιστορικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Γλυπτικής του Χρήστου Καπράλου. Δεν βρίσκεστε μακριά και από την Κολόνα. Επιβλητική και η μόνη διασωθείσα από το ναό του Απόλλωνα του 6ου αιώνα π.χ. τείνει προς τον ουρανό στην κορυφή του λόφου όπου στους πρόποδές του βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκτεθείτε σε εκθέματα από την νεολιθική εποχή μέχρι και τους ρωμαϊκούςχρόνους και θαυμάστε τη Σφίγγα της Αίγινας, γλυπτά και ανάγλυφα από το ναό της Αφαίας.


Μια μέρα στην Αγ. Μαρίνα και το Ναό της Αφαίας

Χαρείτε τα νερά της, τη ζωντάνια του χωριού πρωί και βράδυ, τις προτάσεις για διασκέδαση μέχρι πρωίας και μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το ναό της Αφαίας Αθηνάς, έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους δωρικούς ναούς των αρχών του 5ου αιώνα π.χ., που υπήρξε πρότυπο για την κατασκευή του Παρθενώνα και πολλών σημαντικών ναών της εποχής. Αλλά και τη μεσαιωνική πολιτεία της Παλιαχώρας, το λεγόμενο και νησιωτικό Μυστρά και το μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου.


Χαλάρωση σε παραλίες, γραφικά χωριά και ψαροχώρια

Επισκεφτείτε τη γραφική Πέρδικα οδικώς ή με σκάφος και περάστε στο νησάκι της Μονής απέναντι όπου ελάφια, αγριοκάτσικα, παγόνια και σκίουροι έρχονται κοντά σας για να τα ταΐσετε. Κολυμπήστε παντού: στη Σουβάλα, στις Πόρτες, στην Αιγινήτισσα, στη Βάγια, στην Αγ. Μαρίνα, στο Κλίμα, στο Κλειδί και φυσικά στο Μαραθώνα που είναι στα πόδια σας μπροστά από το Όστρια.